Новогодишните празнични пакети са поскъпнали с цели 11% спрямо миналата година.

...
Новогодишните празнични пакети са поскъпнали с цели 11% спрямо миналата година.
Коментари Харесай

Банско догони Дубай по скъпо посрещане на Нова година

Новогодишните празнични пакети са поскъпнали с цели 11% по отношение на предходната година. Солено ще излезе посрещането на 2020-а в един от хотелите в Банско - по 1500 лв. на човек, съобщи bTV. С такива предложения нашият ски курорт се приближава до Дубай, където цените са към 2000 лева на човек. Луксозни оферти за Нова година има и в центровете с минерални води - да вземем за пример във Велинград.  " Ветрилото на цените у нас е много необятно ", разяснява Румен Драганов от Института за разбор и оценка на туризма. 

Много българи ще посрещнат новата година зад граница. Преобладават резервациите по съседски - в Турция, Македония, Сърбия, Албания, Гърция, Румъния. Други са избрали да усетят празничното въодушевление в Италия, Австрия, Унгария, Чехия, Германия, Испания. Трети са заложили на екзотични дестинации като Индия и Лапландия.

Българският туризъм получава относително добра оценка от клиентите. Само 10% от почивалите у нас имат недоволства.  По данни на Комисията за отбрана на потребителите гостите недоволстват главно, когато сред рекламата и действителността има разминаване и не получават услугата, за която са платили. 10% нарушения  може да наподобяват малко като %, само че всяко " отклоняване " е сериозен проблем - в случай че на екскурзианта нещо е дадено, а не бъде предоставено, това е нелоялна процедура, разяснява ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР